Verschil tussen iQOS en e-sigaretten

Er zijn twee alternatieven voor de gewonde sigaret: Producten die echte tabak verwarmen zoals de IQOS, ookwel 'heat-not-burn' producten genoemd, en e-sigaretten.

  • IQOS: Product die tabak verwarmt als alternatief voor roken:
    De IQOS verwarmt tabak in plaats van de tabak te verbranden. Dit 'heat-not-burn' apparaat is een rookvrije alternatief voor de sigaret. Apparaten die tabak verwarmen kunnen gebruikmaken van speciaal geprepareerde tabak die tot sticks zijn opgerold. De HEETS worden vervolgens in het apparaat geplaatst waar innovatieve technologieën de tabak verwarmen tot een specifieke temperatuur die nooit zo hoog wordt dat de tabak gaat branden. Net zoals bij e-sigaretten is er geen sprake van verbranding en is er geen rook. De IQOS, bevat een verwarmingselement gemaakt van keramiek, goud en platina. Een HEETS-tabaksstick wordt rechtstreeks op het verwarmingselement aangebracht, waarna het verwarmingselement de tabak rechtstreeks vanuit de kern verwarmt. Op deze manier wordt de tabak eerst verwarmd, voor een consistente smaak en ervaring.
  • E-sigaretten als alternatief voor roken:
    E-sigaretten zijn een ander soort alternatief voor roken, deze bevatten geen echte tabak. Het zijn elektronische producten die e-vloeistoffen verdampen op een lage temperatuur. De meeste e-sigaretten gebruiken een systeem dat 'wick & coil' wordt genoemd, waarbij een lont de e-vloeistof opzuigt, die smaken en nicotine bevat. De vloeistof komt op een spiraalverwarmingselement terecht en wordt verwarmd. Daardoor ontstaat een damp. De damp wordt via een mondstuk geïnhaleerd. Het proces is rookvrij.
    E-sigaretten worden soms ook 'vapes' of 'vape apparaten' genoemd. Sommige ervan zijn voorzien van een volledig aanpasbaar open tank-systeem. Andere e-sigaretten zijn voorzien van een gesloten systeem voor eenmalig gebruik, een oplaadbaar systeem of een systeem met cartridges.
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.

Neem contact met ons op