Welke make-up kwast gebruik je waarvoor?

Misschien herken je het wel: je staat in de drogisterij en voor je in het schap hangen ontelbaar veel make-up kwasten. Het zijn er zóveel dat je niet weet welke je nou waarvoor gebruikt. Is het verstandig om juist die grote kwast te kopen om je gezicht te poederen of doe je er goed aan om een smalle kwast aan te schaffen? Geen zorgen! In deze blog leggen we je haarfijn uit welke make-up kwast je gebruikt voor foundation, blush, highlighter en ga zo maar door!

 

  1. Foundation kwast

De meeste vrouwen brengen foundation nog steeds met hun vingertoppen aan. Maar veel make-up professionals doen dat met een speciale foundation kwast. Dat komt omdat je het dan veel egaler kunt aanbrengen. Deze kwast herken je door de lange, gladde synthetische haren. Het is een platte kwast met een smalle zijkant zodat je ook bij moeilijk bereikbare plekjes kan komen.

 

  1. Concealer kwast

De concealer kwast lijkt veel op de foundation kwast maar is vaak een stuk kleiner. De kwast heeft lange, synthetische haren die in een punt lopen. Hierdoor kun je de concealer goed mengen en nauwkeurig aanbrengen. Met deze kwast camoufleer je vlekjes of oneffenheden zoals onder de ogen of langs de neusvleugels.

 

  1. Poeder kwast

De poeder kwast is er een die iedereen wel herkent. Deze kwast heeft een grote, ronde kop. De haartjes voelen erg zacht aan. Met de poeder kwast breng je poeder over je hele gezicht aan. Je kunt hem ook gebruiken om accenten of contouren aan te brengen. Breng bijvoorbeeld een bronzer aan met deze kwast. Doe dat niet over je hele gezicht, maar in een 3-vorm op je wang.

 

  1. Blush kwast

Een blush kwast is rond of schuin afgesneden om de contouren van het gezicht natuurlijk uit te laten komen. De haren van de kwast voelen zacht aan op de huid.

 

  1. Highlighter kwast

Een highlighter kwast is schuin afgesneden zodat je de highlighter mooi onder of boven je jukbeenderen kunt aanbrengen. Highlighter kun je ook aanbrengen met een waaierpenseel. Hiermee breng je de poeder lichtjes en natuurlijk aan.

 

  1. Oogschaduw kwast

Een oogschaduw kwast gebruik je om oogschaduw op je oogleden aan te brengen. Deze kwasten zijn vrij plat en rond afgesneden. Het puntje van deze kwast kun je ook gebruiken om oogschaduw op je onderste wimperrand aan te brengen.

 

  1. Blending kwast

Een blending kwast is een kleine, platte kwast om de harde lijnen van je oogschaduw te vervagen en om kleuren te mengen. Deze kwast lijkt veel op een oogschaduw kwast.

 

  1. Eyeliner kwast

De eyeliner kwast is een kleine, dunne kwast met schuin afgesneden haren. Hierdoor kun je heel makkelijk een strakke lijn boven je wimperrand maken. Overigens is dit kwastje ook ideaal om je wenkbrauwen met poeder in te kleuren. Door de schuin afgesneden kant krijg je geen harde lijnen.

 

Zo, nu weet je welke kwasten je waarvoor gebruikt! Ga jij voortaan ook je make-up aanbrengen met een speciale kwast? Bestel ze in de shop van Novus Fumus.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.

Neem contact met ons op