Eleaf PICO 75W MOD Handleiding

Eindelijk een PICO, en nu....

De Eleaf iStick PICO is een e-sigaret die je zelf naar wens kunt instellen, en dat kan voor sommige nog wel eens lastig zijn.

Dit is niet de officiële handleiding waarin alle functies staan beschreven, maar een gebruikersgids voor de consument. Zoek je de volledige handleiding? Aan het einde van deze pagina vind je een link naar de Nederlandstalige handleiding.

Hieronder een kort overzicht van de verschillende functies, en hoe je de instellingen kunt aanpassen:

Wil je direct naar onze webwinkel? E-sigaretten kopen


Aan / Uit zetten van de Eleaf PICO
Om de PICO aan of uit te zetten druk je 5x kort achter elkaar op de bedieningsknop. Deze bedieningsknop bevindt zich boven het display.

Functies van de Eleaf iStick PICO:
De PICO ondersteunt de volgende instellingen: Bypass / VW / TC NI / TC TI / TC SS / M1 / M2 / M3.
Wij zullen ons best doen om in Jip & Janneke taal uit te leggen wat alles betekent.

- Bypass Mode: Je maakt nu geen gebruik van de instellingen die de PICO heeft. Als de batterij nog vol is dan zal de PICO het maximale presteren. Naarmate de capaciteit van de batterij afneemt, zal de PICO ook minder krachtig functioneren. Met deze instelling kun je langer dampen voordat je de batterij weer moet opladen. Je kunt deze instelling dan ook het beste gebruiken wanneer de batterij bijna leeg is.

- VW: Stel in met welke Wattage je wilt dampen. LET OP: Op iedere coil staat wat het minimum en maximum is aan Wattage dat de coil aan kan. Stel je de PICO in op een hoger Wattage dan zul je de coil verbranden. Je merkt dit door de vieze smaak die je proeft.

De PICO kun je instellen op maximaal 75Watt, maar dat zal voor de gemiddelde gebruiker veel te zwaar zijn. Daarbij komt ook nog dat je heel snel liquid verbruikt. Stel je PICO in op 30Watt en je kunt heerlijke dampwolken blazen.

- TC NI: TC staat voor "Temperatuur Controle". NI staat voor "Nikkel".  Je gebruikt deze instelling alleen bij NI-Coils. (klik hier)

Experimenteer met deze instelling, en kijk wat je het prettigste vindt. Uiteraard alleen als je een TC-NI Coil in de tank hebt geplaatst. De Eleaf Nikkel Coils hebben een weerstand van 0.15Ohm, wat niet veel is. Wil je dus echte dampwolken hebben, en het maximale uit je PICO halen, dan zijn deze coils echt iets voor jou.

- TC TI: Temperatuur controle voor Titanium Coils. Helaas levert Novus Fumus geen Titanium coils op dit moment.

- TC SS: Temperatuur controle voor Stainless Steel (SS) coils. Dit zijn de standaard coils die je bij Novus Fumus kunt kopen en zijn beschikbaar in 0.5 Ohm en 0.3 Ohm. Dus naast het feit dat je met de standaard coils op Wattage kunt dampen, kun je er ook voor kiezen om op temperatuur te dampen. Deze instelling wordt over het algemeen niet veel gebruikt.

- M1 / M2 / M3: Deze functionaliteit wordt beschreven in de handleiding. Om het eenvoudig te houden gaan we je daar hier niet mee lastig vallen.

Hoe krijg je toegang tot deze instellingen?
Om de instellingen te wijzigen zet je de PICO eerst aan.
Druk vervolgens 3x kort achter elkaar op de bedieningsknop.
Op het scherm wordt de betreffende instelling weergegeven. Met de + en - knop aan de onderkant van de PICO kun je vervolgens schakelen tussen de verschillende instellingen. Bevestig je keuze door op de bedieningsknop te drukken. Nu kun je met de + en - knoppen de gewensten instelling aanpassen. 

OVERIGE FUNCTIES

Stealth modus:
Wil je niet dat het display weergeeft in welke instelling u aan het dampen bent, dan kunt u overschakelen naar de Stealth modus. Het scherm blijft dan zwart als je gaat dampen. Je ziet dus niet welke instelling actief is.
Houdt de bedieningsknop en de "-" knop samen 3 seconden gelijktijdig ingedrukt om de Stealth Modus aan of uit te zetten.

Vergrendelen:
Om te voorkomen dat je per ongeluk de instellingen wijzigt, kun je de PICO vergrendelen. Houdt de + en - knop 3 seconden lang tegelijkertijd ingedrukt om te schakelen tussen lock en unlock. Deze functie is met name handig als je de PICO in je broekzak stopt. Je voorkomt hiermee dat je per de instellingen wijzigt.

Temperatuur van de interne chip weergeven:
Om de temperatuur van de interne CHIP weer te geven, zet je de PICO allereerst uit. Druk vervolgens 10x kort achter elkaar op de bedieningsknop. Op het display wordt nu de temperatuur van de interne CHIP weergegeven. Leuke feature, maar in de praktijk zul je deze niet vaak gebruiken.

Software Versie weergeven:
Wil je weten welke software versie je PICO heeft? Zet dan de PICO eerst uit.
Druk vervolgens 20x kort achter elkaar op de bedieningsknop. Op het scherm wordt de huidige software versie weergegeven.

Je kunt de software upgraden door een firmware upgrade uit te voeren. Op de volgende pagina van Eleaf kun je nieuwe software downloaden en installeren: http://www.eleafworld.com/softwares-for-istick-pico/

Handleiding MELO III Tank:

Top E-liquid Filling: Om de tank te vullen met e-liquid, draai je het mondstuk van de tank.

MELO III Atomizer

OPMERKING:
1. Voorkom dat e-liquid in de luchtdoorvoer komt.
2. Vul niet meer dan 10%-90% van de tank.
3. Na het plaatsen van een nieuwe coil, deze eerst met e-liquid bevochtigen.

Onderhoud: De MELO III Tank kun je volledig uit elkaar halen en zo ieder onderdeel goed schoonmaken met lauw-warm water. (Geen zeep gebruiken). MELO III Atomizer Laat alles een nachtje drogen en je MELO III tank is weer als nieuw. Bij de iStick PICO starter set zitten ook een paar extra siliconen O-ringen voor het geval je even niet voorzichtig genoeg bent. Je voorkomt hiermee dat je lekkages krijgt en de e-liquid ongewenst uit je MELO III loopt.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

1 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.

Neem contact met ons op